MİD AKADEMİ

Akıllı Şehirler için Akıllı Çözümler Online Fikir Maratonu

Habitat ve ANSİAD (Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği) iş birliği ile düzenlenen Akıllı Şehirler için Akıllı Çözümler – Online Fikir Maratonu, 27-28 Kasım 2020 tarihlerinde online platformlar üzerinden gerçekleştirilecektir. Fikirlerin yarışacağı etkinlikte çeşitli alanlarda gerçekleştirilecek akıllı çözümler özel jüri tarafından değerlendirilecek ve fikirlerin hayata geçirilmesi için ödüller verilecektir.

Unutma! Son başvuru tarihi 25 Kasım.

Akıllı Şehir Nedir?

Akıllı bir şehrin kapsayıcı amacı, şehirlerin genel yaşam kalitesini ve yaşanabilirlik düzeyini iyileştirmektir. Akıllı şehir, enerji, ulaşım ve kamu hizmetleri gibi kentsel hizmetlerin kalitesini ve performansını geliştirmek, kaynak tüketimini, israfı ve toplam maliyetleri azaltmak için farklı türde elektronik, internet sensörleri ve daha sonra şehrin kaynaklarını ve hizmetlerini verimli bir şekilde yönetmek için bu verilerden elde edilen bilgileri kullanan kentsel bir alandır.

Fikir Maratonu Nedir?

Fikir Maratonu; belirli bir konuda yenilikçi fikri olan kişi veya takımların; iş geliştirme, tasarım ve proje yönetim yeteneklerini kullanarak fikirlerini yarıştırdıkları bir etkinlik türüdür.

Fikrine güvenen tüm genç takımları; teknolojiyi ve sosyal yeteneklerini kullanarak dijital ve yenilikçi çözümler geliştirmek üzere saatler sürecek kesintisiz bir maceraya davet ediyoruz!

Ayrıca kazanan takımları ödüller bekliyor.

1. Takıma – 5.000₺

2. Takıma – 3.000₺

3. Takıma – 2.000₺

*Belirtilen değerlerde teknoloji çekleri verilecektir.

Aşağıda yazan bilgileri dikkatle okuyunuz!

*Online Fikir Maratonu teknolojiyi kullanarak akıllı şehirler oluşturmak ve geliştirmek için çözüm önerilerini geliştirme konusunda hevesli kişilerle 27-28 Kasım tarihlerinde yapılacaktır.

*Online Fikir Maratonu’nun başlıca amacı; projenizin ticari olup olmamasına bakılmaksızın ağırlıklı olarak fayda odağında akıllı şehir için akıllı çözüm geliştirmesi beklenmektedir.

*Program da 2 günlük bir çalışma ortamında kendi çalışmalarınız dışında eğitimler, paneller ve mentor saatleri olacaktır.

* Etkinlik ve Eğitim dili Türkçe olacaktır.

* Etkinliğe en fazla 4 kişilik grup halinde
 katılım sağlayabilirsiniz.

* Konular/Projeler daha öncesinde çalışılmamış Konu/Proje olmalıdır.

* Etkinlik 2 gün (yaklaşık 36 saat sürecektir.)

* Katılımcının eğitim programında belirtilen derslere %90 oranında katılması zorunludur.

(Her gruptan bir kişi eğitime katılırken diğerleri çalışmaya devam edebilirler.)

Katılımcılarda aranacak özellikler;

* Tercihen üniversitelerin mühendislik, bilişim, elektronik, matematik gibi bölümlerinden mezun olmak ve/ya bu bölümlerde okuyor olmak. Konuya hâkim olan diğer bölüm öğrencileri de katılım sağlayabilir.

*Okuduğunu anlayacak kadar İngilizce biliyor olmak (tercihen)/Gruptan bir kişinin bilmesi yeterli olacaktır.

* Elektronik devre kartları, Arduino , Blyink herhangi biri ile çalışma yapmış veya ne oldukları konusunda bilgi sahibi olmak.

*Akıllı şehirler konusunda bilgi sahibi olmak veya çözümler geliştirecek motivasyonu barındırmak.

*Herhangi bir yazılım diline hâkim olmak ya da ekipte buna hâkim olan birinin olması

Başvurmak için tıklayın

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Copyright © MİD AKADEMİ 2014. Tüm hakları saklıdır.